Bezienswaardigheden op Paaseiland

Een bezoek aan Paaseiland maak je om één belangrijke reden. Dat is om de unieke cultuur en sfeer van deze bijzondere bestemming te ontdekken. Het zijn vooral de moai die bezoekers naar het eiland trekken. Deze paasbeelden zijn uniek op de wereld en staan symbool voor Paaseiland. De beelden vormen voor velen het hoogtepunt van hun verre reis naar dit unieke eiland. Er valt meer te zien en te doen op Paaseiland. Op deze pagina laten we je kennis maken met de noemenswaardige bezienswaardigheden en bijzondere plekjes van Paaseiland.

Regel je tours op Paaseiland

Bij gespecialiseerde bedrijven zoals GetYourGuide kun je entreetickets, tours en activiteiten op Paaseiland bekijken en reserveren. Zo ben je zeker van jouw plaatsje tijdens je vakantie op Paaseiland.

✅ gegarandeerde toegang / deelname
🎟️ skip-the-line tickets
📷 unieke ervaringen op Paaseiland
💳 te reserveren zonder creditcard

entreetickets, activiteiten en tours op Paaseiland via GetYourGuide

Tapati

Als wij een favoriete bezienswaardigheid uit moeten kiezen voor Paaseiland dan is dat Tapati. Natuurlijk zijn de paasbeelden erg gaaf om in het echt te zien, maar als er één moment is waarop je de ziel van het eiland kunt ontdekken dan is het tijdens dit jaarlijkse festival. Tapati duurt twee weken en laat je kennis maken met de historische en hedendaagse tradities van Paaseiland. Een groot deel van de bewoners is betrokken bij de organisatie en uitvoering van de verschillende elementen die de revue passeren. Overdag staan er vooral wedstrijden op het programma, ’s avonds staat in het teken van optredens waarbij vooral dans, muziek en cultuur aan bod komen. De show begint ’s avonds om 21:45 uur en duurt ongeveer tot middernacht. De toegang is geheel gratis.

Tapati vind ieder jaar plaats gedurende de eerste twee weken van februari. Soms begint het festival al eind januari, omdat het weekeinde in het einde van de eerste maand valt. Wat je op zult vallen als je de avondshows bezoekt is dat er veel (jonge) kinderen tot laat aanwezig zijn. Dat is mogelijk omdat de scholen op Paaseiland vanaf begin maart tot vlak voor kerstmis geopend zijn. De kinderen hebben tijdens Tapati dus schoolvakantie. Vandaar dat je veel jeugd deel ziet nemen aan de verschillende optredens. Een hoogtepunt daarvan is het optreden van ongeveer honderd kinderen die in traditionele kleding, waaronder rieten rokjes, staan te dansen op lokale muziek. Een geweldig moment, zowel voor de aanwezige ouders als voor het andere publiek!

Als je de kans hebt om je vakantie naar Paaseiland zo te plannen dat deze tijdens Tapati valt dan moet je dat zeker doen. Wat ons betreft is dit veruit de beste periode om Paaseiland te bezoeken.

Tapati